DİŞ BEYAZLATMASI NEDİR? UYGULAMA SONRASI HASSASİYET OLUR MU?

Diş beyazlatması; dişlerin mecut renginin yaklaşık 3-4 tona kadar açılması işlemidir. Diş taşı temizliği sonrası dış renklenmelerden arınmış olan dişe, bazı kimyasallar uygulanarak, dişin kendi doğal renginin açılması amaçlanır. Kullanılan materyalin  cinsine ve uygulama süresine bağlı olarak bazı hastalarda kısa dönemli hassasiyetlere sebep olabilmektedir.
Bu amaç için kullanılan kimyasallar; kiniklerde uygulanan formlarının yanında hastamızın evde uygulamasını yapabileceği formu da mevcuttur. Dişin çevre dokularının korunması ve kontrolün hekim tarafından sağlanabilmesi için klinikte uygulanan beyazlatma işlemi  daha güvenli ve konforludur. Bu uygulama tek seansta yapılabilir. Zor vakalarda veya daha fazla ton açılması istendiğinde iki seans da uygulanabilir. Bazı durumlarda klinik uygulama yanında hastamıza ev uygulaması şeklinde karma tedaviler de uygulanabilmektedir. Hastanın alışkanlıklarına ve beslenme düzenine bağlı olarak renk zamanla kendi ana rengine geri döner, bu süre genellikle 4-12 ay arasındadır.
İşlemin hemen ardından hastalarımızdan sigara, kahve, çay gibi renklendirici gıda maddelerinin tüketimini bir süre azaltmalarını istiyoruz.

ESTETİK DOLGULAR

Minimal invaziv yaklaşımla, diş yüzeyinden renklenmiş eski dolguların, harabiyet görmüş dokuların minimum miktarda uzaklaştırılarak uygun estetik materyalle yeniden şekillendirilmesi sağlanır.

LAMİNATE VENEER NEDİR? NASIL UYGULANIR?

Dişlerin yalnızca görünen yüzeylerinden kullanılacak estetik materyale göre aşındırma yapılarak istenilen estetiğe ulaşabilmek amaçlanır. Çürük sebebiyle doku harabiyeti bulunan dişlerde ve ileri dişeti çekilmelerinde bu tedavi yöntemi kullanılmamalıdır. İşlem; diş preperasyonu, ölçü alımı, prova ve bitim olmak üzere ortalama üç seans sürer. Bu işlemler hastanın ağrı duymadığı, anestezi gerektirmeyen işlemlerdir.
Çürük sebebiyle doku harabiyeti olan dişlerde porselen laminelere alternatif olarak kompozit materyalden de lamine uygulama yapılabilmektedir. Bu uygulamalar bir veya iki seansta da uygulanabilmektedir.

E-MAX NEDİR? DİĞER MATERYALLERDEN FARKI NEDİR?

Porselen materyaller içinde e-max seçeneği; güçlendirilmiş yapısıyla lamina, kron, inlay ve onlayler de tercih edilebilir. Yüksek ışık geçirgenliği sayesinde estetik olarak doğal dişe en yakın sonuçlar veren materyaldir.

ZİRKONYUM VE METAL DESTEKLİ PORSELEN ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Özellikle estetik bölgede kullanımı yaygın olan zirkonyum materyali, metal destekli porselenlerin dezavantajı olan altyapıdaki gri yansımayı yaratmayan beyaz renkli bir metaldir.

GÜLÜŞ TASARIMINI NASIL YAPIYORUZ?

GÜLÜŞ TASARIMI Dişlerin yeniden sıralanması, diş aralıklarındaki istenmeyen boşlukların kapatılması, diş renginin beyazlatılması, dişlerdeki şekil bozukluklarının estetik materyaller (dolgu, kron) ile yeniden düzenlenmesi ve kişiye özel yüz hatlarına göre ayarlanması, dişeti seviyelerinin düzenlenmesi, dudak desteğinin düzenlenmesi, gülüş estetiğinin yüz hatlarına göre şekillendirilmesi. ile gerçekleştirilir. Estetik planlamada; işlem öncesi laboratuvar tasarımının hasta üzerinde direkt uygulanması ile veya dijital ortamda tasarım şeklinde hastaya sunumu yapılır. Hastanın ve hekimin birlikte final estetiğe karar vermeleri ve istenilen değişikliklerin yapılabilmesi sağlanmış olur.
Gülüş tasarımı her hasta için farklı tedavi protokolleri gerektirmektedir. Muayene sonucunda tedavi süreci belirlenir. Tedavi aynı gün tamamlanabileceği gibi çoklu seanslar da gerektirebilir. Bu süreçte dişsizliğin önüne geçebilmek için hastaya geçici estetik uygulamalar kullanır.